Lamelparket vloeren zijn sinds mensenheugenis favoriet in menig onderkomen. Een oud huis kan ermee opgeknapt worden. Parketvloer geeft door de natuurlijke grondstoffen een gevoel van genieten. Heel erg veel klanten associeren een lamelparket vloermet succes. De oorzaak hiervan is doordat lamelparket vloeren ooit onbetaalbaar waren. Primair het doen leggen vooral van een tapis vloer met zijn vele manuele werkzaamheden was aan de prijs. Ondanks het feit dat een houten vloer minder goedkoop is dan bijvoorbeeld een laminaatvloer zijn er grote voordelen. Een houten vloer is beter en eenvoudiger te repareren dan bijvoorbeeld een laminaatvloer. Laminaat is krasgevoelig en deze vervelende krassen blijven zichtbaar. Laminaat wordt steeds beter en wordt steeds harder maar lelijke beschadigingen blijven tot ieders spijt zichtbaar. Een gevoelig neveneffect van het krachtiger worden van de bovenste laminaatlaag is dat het natuurlijke effect verdwijnt. Een lamelparket vloer kan door verschillende vormen van reparatie hersteld worden. Lees meer over

Een lelijke kerf in een houten vloer kan goed gemaakt worden door middel van spot repair. Dit principe kan gebruikt worden op krassen op een houten vloer, houten tafel, tafels, marmer keukenbladen en ook keukenkastjes.

De procedure wordt uitgevoerd in drie stappen. Allereerst wordt de kras weggehaald. Betreft het een lamelparket vloer dan wordt de beschadiging weggehaalt door met respect voor de structuur van de vloer, de beschadiging weg te halen. Hierna wordt het verwijderde deel volgestopt met houtvuller. De vuller vult op en wordt afgewerkt. Dit proces wordt een aantal keer herhaald zodat de spot volledig perfect recht is. Uiteindelijk wordt het gerepareerde deel middels verf gekleurd. Dit gebeurd volledig in de structuur van de parketvloer. Doordat dit met een aantal verschillende kleuren en in detail wordt uitgevoerd is het opgeleverde een niet opvallende reparatie. De houten vloer is herstelt. Zelfs als u weet op welke plaats de reparatie is uitgevoerd zult u het verschil nauwelijks kunnen zien.

Naast kerven zijn er bijvoorbeeld ook forsere problemen parketvloer. In het geval van een grote beschadiging, of de gehele houten vloer aangetast is, dan blijft alleen de mogelijkheid over om de hele vloer te schuren. Het schuren van een lamelparket vloer is normaal gesproken een stoffige en vervelende opgave. Tot ieders plezier zijn er de laatste tijd ontelbare technieken ontwikkeld om de vervelende effecten tot een absoluut minimum te beperken. De nieuwe techniek zorgen er zelfs voor dat de totale droogtijd verminderd wordt tot minuten in plaats van dagen.